Tubanters 4 wint eerste wedstrijd

Toegevoegd op 6 september 2010 om 00:00 door Wilco Louwes
Whatsapp Facebook Twitter


Enschede - Een golf van opluchting en de ommekeer in het spelbeeld. Halverwege de eerste helft van de bekerwedstrijd tegen Vogido 11, bezorgde Martijn Hesselink het vierde elftal zondag een thuiszege.

Als het passeren van twee verdedigers en het geplaatste schot het doelpunt al niet genoeg opfleurden, dan gold dit wel voor de opbouw die eraan vooraf ging. Een lange bal vanuit de verdediging werd door spits Brian Jansen al koppend op maat verlengd voor de opkomende Hesselink.
Zijn treffer zorgde niet alleen voor de voorsprong en de latere eindstand, maar bracht ook wat meer rust binnen het vierde elftal. Dat had het in de eerste 25 minuten wel moeilijk met de beduidend jongere, maar fanatieke tegenstanders. Tot het weggeven van grote doelkansen leidde de zoektocht naar de juiste spelopvatting echter niet, want dankzij het sterke optreden van de verdediging (die ten opzichte van vorig seizoen opvallend is gewijzigd) bleef de schade beperkt tot wat afstandschoten op doelman Martin Hollink.

Voor De Tubanters 4 betekent de bekerwinst tegen Vogido een frisse start van het seizoen, waarmee het elftal hoopt de personele problemen van vorig seizoen (de laatste wedstrijden moesten met tien man worden gespeeld) achter zich te hebben gelaten. En bij die frisse start past een nieuwe uitstraling. Want al werd er zondag door de clubkleuren van Vogido nog niet gespeeld in de door Bertus Friskes gedoneerde Gillette-shirts, de nieuwe look is al wel te bewonderen op de elftalfoto van seizoen 2010/2011.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento